4mdc.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. A “Tovább” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.  - Itt tudod elvolvasni adatvédelmi tájékoztatónkat.

Ha van cél, vezet oda út is…- Leiner Andrea

A minap találkoztam egy angol idézettel, ami elgondolkodtatott:  „Don’t tell me the sky is the limit, when there are footprints on he Moon.”

 

Az ember egész életét meghatározzák az álmok, a vágyak, a tervek és a CÉLOK… Ebben egyformák vagyunk, de, hogy kinek sikerül a saját álmait megvalósítania, ott már van különbség. Ami különbséget tesz sikeres és sikertelen ember között, az az AKARAT! Kurt Diemberger hegymászó szavaival élve: „Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: AKAROM.  Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok leküzdésében.”

 

Leiner Andrea Ha van cel

Vezetőként, ugyanezt látom a tanári csapatomban is. Fontos, hogy mindenki elé egy reális célt tűzzünk ki, amivel azonosulni tud. Akinek van célja, kitartása, és tud csapatban dolgozni, ők megvalósítják terveiket. Aki kifogásokat keres, és magyarázkodik, ahelyett, hogy elvégezné a feladatát, ők csak bizonytalanul lépkednek előre.

 

Edzőként is fontosnak tartom, hogy célt állítsunk a gyerekek és a szülők elé. Ehhez azonban először az edző saját céljait kell meghatároznia minden csapatával kapcsolatosan. A szülők és tanítványok felé olyan célt kell közölni, amivel ők azonosulni tudnak, hisznek benne, sőt mi több, akarják azt!  Cél lehet például egy iskolai fellépésen részt venni, vagy a tanév végére versenyző „A” kategóriába felkerülni, vagy akár az országos verseny dobogójára felállni… Ha nincsen cél, nincsen meg a gyerekek belső motivációja, ha nincsen motiváció, nincsen lelkesedés, ha nincsen lelkesedés a gyermek abba fogja hagyni a táncot. És ez nem célunk! Sokáig azt hittem, elég, ha jó hangulatban, és keményen megtartom az órát, mert azt láttam, hogy a gyerekek mosolyognak, és kellőképpen elfáradnak az edzés végére. Ideig, óráig ez működik is, de hosszú távon a céltalan edzések vesztességhez vezetnek. Most már tudom, hogy sokkal előrébb kell gondolkodni. Az a legfontosabb, hogy tudatosítsuk minden egyes tanítványunkban, hogy fontos és értékes része a csapatnak, hogy hosszú távon számítunk rá, mert célunk van vele.  A kitartó és következetes munka meghozza gyümölcsét. Annál nincs is szebb érzés, amikor tudod, hogy Te segítettél valakit álmai elérésében.

 

A lehetőség mindenki számára adott, a kérdés csak, az, hogy ki az aki elég bátor és él is vele … ?

 

"Leiner Andrea"

Táncolj velünk 2019-ben is!

Minden kedves olvasónknak nagyon boldog új esztendőt kívánunk!

 

A rendszeres táncolás is szerepel az újévi fogadalmaid között, de nem tudod, hogy hol vágj bele?

Válogass TANFOLYAMAINK közül, vagy küldj egy e-mailt az iroda[kukac]4mdc.hu e-mail címre és segítünk megtalálni álmaid csapatát!

 

Ne habozz, kezdj el táncolni már holnap! :)

 

4MDC szilveszter

right-kiemelt-tanfolyamok
tetprogram
hhs logo web
right-kiemelt-rendezvenyek
opencup logo web

    

Nincsenek események

right-partnerek
fitness akademiaTOSZ 2 
rnswelldance